Rāvējslēdzēju remonts

sleposanas-bikses-saisinat
Slēpošanas bikšu saīsināšana, atšūšana un iešūšana
17/01/2017
Kāzu kleita no LaVita
Citādas kāzu kleitas
05/02/2017

Lai arī izskatās, ka apģērba veikalu ir vairāk nekā nepieciešams un izvēle tajos ir tik plaša, brīdī, kad vēlies nopirkt savu iecerēto un īsto starpsezonas vai ziemas jaku, tas izrādās ir gandrīz neiespējami. Te vienai ne tā krāsa, te fasons atgādina klaunu, kura dēļ vēl šodien baidies apmeklēt cirku, nemaz nerunājot par saskaņu ar aktuālajām modes tendencēm. Tomēr agri vai vēlu pie savas pavasara/rudens jakas esi tikusi, bet, ja izdevies dabūt vīrieša, kas viņam piestāv, tad prieks ir divkāršs.

Nostaigājot sezonu jaunajā guvumā, pārliecinies, ka tas ir labākais sezonas maiņu apģērbs kāds tev ir bijis. Tomēr atcerieties, ka jakām ir pāris vājās vietas:

  • rāvējslēdzējs – vienmēr savienojiet rāvējslēdzēja sākuma galus pilnībā. Nepareizi savietots rāvējslēdzējs var “pārlēkt” pa robiņu un ar laiku tas var vairs neturēties ciet.
    Tāpat nesteidzieties strauji aizvērt rāvējslēdzēju – ierauts audums bojās “kuģīti”, kā arī var radīt nepatīkamus mirkļus, ja tas iestrēgs.
    Reizi pa reizēm rāvējslēdzēju, lai tas labāk slīdētu, var ieziest ar bišu vasku.
    Nekad nelietojiet spēku aizverot vai atverot rāvējslēdzēju, tas tikai palielinās problēmas;
  • kniedes – lai atvērtu kniedi, saņemiet audumu pēc iespējas tuvāk kniedes vietai un attaisiet to it kā atlokot, nevis raujot;
  • kabatu odere – nēsājot kabatās atslēgas vai sīknaudu, odere laika gaitā var izdilt līdz pat caurumiem. Tāpat no pastāvīga smaguma un roku turēšanas tajās,  kabatas var ieņemt neestētisku formu;
  • pogas – rūpnieciski šūtām jakām pogas neviens nešuj ar rokām, bet bezpersoniskās mašīnas pieskāriens negarantē, ka poga turēsies ilgāk par vienu sezonu. Tādēļ reizi pa reizei pārbaudiet vai kāda poga jau nekarājās vienā atlikušajā diedziņā, labāk piešujiet to savlaicīgi, jo sameklēt jaunu pazudušās vietā būs problemātiski;
  • rezerves pogas un auduma gabaliņi – tie mēdz pazust! Glabājiet vienuviet tāpat kā ledusskapja garantijas talonu, lai nav tālu jāmeklē, ja rodas tāda nepieciešamība.

Tomēr, ja esat sastapušies ar problēmu, kuru nevarat paši atrisināt, LaVita ateljē darbnīca Tērbatas ielā 22/24, jums palīdzēs.

Rāvējslēdzējs vairs neturas ciet – iespējams, ka to var saremontēt vai arī to nomainīt pret jaunu rāvējslēdzēju, to iespējams novērtēt tikai redzot jūsu problēmu.

Rāvējslēdzējam izkrituši zobiņi – dažkārt to ir iespējams labot, pārvietojot zobiņus no mazāk izmantotās augšdaļas uz vidus daļu.

Rāvējslēdzējam salūzis kuģītis – to ir iespējams nomainīt, uzliekot jaunu pēc iespējas līdzīgāku.

Rāvējslēdzēja audums ir saplīsis – te gan ar remontu nebūs līdzēts, jo slodze audumam ir pietiekami liela. Te līdzēs tikai rāvējslēdzēja iešūšana.

Lai nomainītu rāvējslēdzēju bez skrodera laika izmaksām jārēķinās arī ar paša rāvējslēdzēja cenu, kas var sasniegt pat 35-40 eur un ne vienmēr izdosies atrast tieši tādu pat rāvējslēdzēju kāds jums ir iešūts jakā.

Kniežu maiņas un rāvējslēdzēju pāršūšanas, remonta cenas varat atrast šūšanas ateljē cenu sarakstos te.

Tāpat ir iespējams salabot kabatu oderes vai profesionāli ar rokām piešūt pogas, tā lai tās turētos stingri un attiecīgajā attālumā no pamata auduma, lai nebojātu pogcaurumu.